Meet Linda Yildirim, Founder of HEAD CANDY: The Company That Transforms Confidence Through Beautiful Hair

Hello Linda! We're thrilled to be chatting with you today at FEM-START. Could you share what sparked your entrepreneurial journey and the motivation behind launching HEAD CANDY?

Sinds 1998 kwam ik aanraking met “HAAR” en raakte meteen gepassioneerd. Je kunt iemand zijn gevoel een boost geven. Mooi haar is voor zoveel mensen belangrijk. Je kunt je een totaal ander mens voelen als je haar is gedaan. 

Na een paar jaar merkte ik dat ik graag onafhankelijkheid, vrijheid en ten alle tijden mezelf wilde zijn. Ik heb een eigen stijl en eigen ideeën en die wil ik zelf vorm geven.

“ik ga het anders aanpakken”! 

In 2003 startte ik als ZZP’er. En nu in 2024 heb ik 10 jaar een goedlopende HAARBOETIEK met 10 geweldige meiden en grote ambities om te groeien. 

Wie JIJ bent als persoon daar zijn wij in geïnteresseerd, we staan voor duurzaamheid en voor duurzame relaties. 

Mijn passie en kennis overbrengen en anderen inspireren, dat is waar ik gelukkig van word. 

De afgelopen 10 jaar ging het niet zonder slag of stoot, als jonge moeder was het een behoorlijke uitdaging om het wiel uit te vinden. In 2018 tot op heden heb ik een business coach in de arm genomen en dat kan ik echt iedereen aanraden. De inzichten die je daar van krijgt zijn enorm.

What are some of the most essential things you did to get your business off the ground?

De beste tip die ik kan geven is zoek een goede business coach. Stel je open en kwetsbaar op zodat je sneller kunt ontvangen. Ook al doet het soms pijn. Investeer in je persoonlijke ontwikkeling zodat je mindset ervoor zorgt dat je successen zult ontvangen. Daarnaast als je start en ook als je langer ondernemer bent; ga netwerken. Sluit je aan bij mensen uit je eigen branche maar ook zeker bij mensen buiten je branche. 

How did you build your customer base and grow HEAD CANDY?

HEAD CANDY zit op een industriegebied. Niet echt een gebruikelijke plek. Toch hoeft dat geen reden te zijn om niet een succesvolle business te starten. Mond op mond reclame is nog steeds het allerbeste. Zorg voor ambassadeurs, je klanten zijn ambassadeurs, je medewerkers zijn ambassadeurs, zorg goed voor ze en behandel ze ook als ambassadeurs. 

Een goede website, social media met de juiste content en hoge google reviews kunnen je ook heel goed helpen om je bedrijf zichtbaar te krijgen. 

En vooral blijf ALTIJD GELOVEN IN JE EIGEN KRACHT!

 

What are some of the biggest mistakes you made along the way, and what did you learn from them?

Ik zie fouten als leermomenten, zonder fouten geen groei. Er is (bijna) altijd nog tijd voor correctie en bijsturen. Hoe groot of hoe klein de “fout” ook is, ik zie het altijd als feedback. Als ik er toch een mag noemen is dat de fout die ik gelukkig steeds minder maak en dat is het niet luisteren naar mijn onderbuik gevoel. Als ik dat vaker of eerder had gedaan had het me een hoop stress gescheeld.

What is your biggest achievement since founding the company, and how did you get there?

Het klinkt misschien gek maar ik heb zoveel succesmomenten gehad en nog iedere dag heb ik die. Ik denk wel het grootste succes dat ik heb meegemaakt is dat ik van de een op de andere dag inzag wat ik allemaal heb bereikt en ging omarmen hoeveel succes ik wel niet heb mogen meemaken en ontvangen. Als ik het puur zakelijk betrek is de omzet die we vorig jaar hebben behaald… Ik noem geen cijfers maar die waren hoger dan dat ik kon dromen een paar jaar geleden.

What advice do you have for other women who want to start their own business?

Mijn advies aan alle jonge beginnende ondernemers is:
Waar zie je jezelf over 10 jaar? Schrijf alles duidelijk uit zodat je een mooi plan hebt met een tijdlijn. 

No holding back, ga er helemaal voor! Omring je met de juiste mensen en energie. Mensen die jou en jouw plan up-liften, het jou gunnen en toch eerlijke feedback durven te geven waar je echt wat aan hebt. 

What's next for you and your business? Anything we can expect in 2025

HEAD CANDY is sinds 2014 een ALL-ROUND HAARBOETIEK en heeft ambitie om door te groeien naar een “LADY’S ONLY” concept i.c.m. stoelhuur met meerdere vestigingen, met doorgroeimogelijkheden voor de medewerkers en de ZZP’ers. Er zal van alles aanwezig zijn op het gebied van haar, hoofdhuid, orthomonuculair en het welzijn van de drukke ondernemende vrouw. 

HEAD CANDY ACADEMY
Er heerst een schaarste in de kappersbranche. Wij gaan ons o.a. richten op de (jonge) talenten, de thuis ZZP’ers en herintreders die door willen groeien in het vak en zichzelf naar een hoger niveau willen tillen. D.m.v. een educatieprogramma zullen zij zich gaan binden aan HEAD CANDY en zal er een samenwerking plaatsvinden. Een win-win situatie dus.

Waar wij op gaan sturen in 2025 is om deze processen in gang te zetten. 

 

FEM-START is ready to support you on your entrepreneurial journey.  We provide educational courses on funding, pitching, and finding investors, nurture a growing community of female entrepreneurs, and organize events all year long.

Curious?

Receive our weekly newsletter for upcoming events, interviews, membership features and more.